torsdag 19. mai 2011

Hurra for 17 mai - i Nicaragua!

17 mai i år ble feiret på den Norske Ambassaden i Managua. Det ble en meget spesiell feiring siden det i tillegg til å være 17 mai også var en slags avslutningsfest for den Norske Ambassaden i Nicaragua. Neste måned, i juni, forlater de nemlig Nicaragua og etterlater seg kun et honorært konsulat. Fra nå av vil nærmeste ambassade for oss Nordmenn i Nicaragua være i Guatemala.

Dagen regnet kom tilbake til León..

I går ettermiddag øste det ned i León - endelig! Regntiden er over oss igjen, og den kommer til å vare godt utover høsten. Endelig skal gresset bli grønt igjen, elvene fylles opp og luften bli friskere.

Helt siden i går kveld har jeg ikke klart å få Tor Endresen ut av hodet; 'La regnet øse ned, la det renne stride strømmer, ingen storm i verden kan blåse ut min kjærlighet til deg..'

Jeg ble så glad over regnets tilbakekomst at jeg måtte ta meg en tur i hagen med kameraet mitt.

Så her er resultatet:


mandag 9. mai 2011

Det nærmer seg valg i Nicaragua...

6 november 2011 er det valg i Nicaragua. Som jeg skrev i et tidligere innlegg så er det et valg mellom to onder det Nicaraguanske folket står ovenfor; Semi-diktatoren Daniel Ortega eller Verdens-mest-korrupte-mann Arnaldo Alemán. Siden jeg er utlending og langt i fra ekspert i Nicaraguansk politikk så legger jeg heller ut disse to artiklene fra to meget kloke menn som jeg som oftest er helt enige med.