søndag 23. oktober 2011

Tyven tyven skal du hete..

Jeg ble ikke frastjålet min lille venn, eller noe annet av verdi for den saks skyld. Det som var spesielt med dette tyveriet var at tyven var en edderkopp ape. Jeg møtte på 'Walkyria' på en restaurant utenfor Granada. Hun bor i et lite hus oppi et tre, men hun går ikke fritt rundt, hun har dessverre en lenke rundt halsen sin. Men det stoppet henne ikke fra å nappe vesken min fra meg når jeg kom for nærme! 

'Walkyria' - Edderkopp ape - Vær forsiktig!
Det lille huset i treet

















søndag 9. oktober 2011

Dyrene i Arlen Siu parken

Her kommer en liten bildeserie av noen av de vakre dyrene i Arlen Siu parken som jeg har blitt så glad i:


torsdag 6. oktober 2011

Fremgang i Arlen Siu parken

Krokodillen Pedro
Det begynner å skje litt ting i zoo'en og Arlen Siu parken. Jeg har endelig klart å bli litt organisert og tar nå med meg en gruppe med skandinaviske studenter minst en gang i uken til zoo'en for å arbeide. Så langt har vi vært 3 ganger, og jeg er dessverre ikke så flink med før og etter bilder, men vi kan altså se stor fremgang! Spesielt etter den forrige arbeidsdagen vår da vi slo ned muren i krokodille og skilpadde buret og dermed gjorde svømmebassenget deres nesten dobbelt så stort. Jeg håper han blir en lykkeligere krokodille nå!

Krokodillen Pedro har vært i zoo'en i ca. 15 år nå, og før det var han i en annen zoo. Så Pedro har altså aldri vært en fri krokodille, og kommer aldri til å bli det, dessverre. Nå har han i hvert fall mye større plass å boltre seg på i Arlen Siu parken. Og plass trenger han, for, som man kan se på bildet her, så er han ikke akkurat en liten tass. Jeg vil tippe han er to og en halv meter lang. 

Sopa de frijoles

Det er lunsj tid og jeg er sulten, så da ble det et innlegg om mat. Nærmere bestemt bønnesuppe, som er min nye store favoritt for tiden. 

Bønnesuppe er ikke for hvem som helst, og det er en grunn til at jeg ble introdusert for den etter å ha bodd her nesten ett år. Jeg trenger vel ikke gå inn på nærmere detalj om hvilke effekter bønner har på fordøyelsessystemet, men det er ofte denne effekten folk søker når de drar til 'La Cucaracha' (Kakerlakken) for å spise bønnesuppe. De fleste som sitter på den lokale restauranten har gjerne et glass ren rom eller en flaske øl stående ved siden av suppen, fordi bønnesuppe + alkohol skal visstnok kurere selv den verste fyllasjuken.