søndag 25. mars 2012

Miljø kvinnene

Rigo handler..
I et fattigere strøk i utkanten av Estelí ligger den lille 'fabrikken' og butikken til organisasjonen 'Las Mujeres Ambientalistas'. Denne organisasjonen ble startet i 1996 av noen kvinner som var bekymret for barna deres og miljøet i nærområdet. Stedet de nå har bygget hus og den lille fabrikken sin pleide å være et sted hvor folk fra hele området dumpet søppel og til og med døde dyr. Disse kvinnene bestemte seg for å rydde opp området for å gjøre det tryggere for barna sine, og så senere kom ideen om å resirkuleres søppelet og lage resirkulert papir. 

fredag 23. mars 2012

Malingsdag i Arlen Siu parken 3

Kristian maler porten 
Nå begynner parken virkelig å bli fargerik og fin! Vi var ikke så mange som jobbet på fredag, men vi fikk gjort noen små fremskritt i alle fall. Vi er nå nesten ferdig å male inngangspartiet i rødt og svart, og så har vi begynt å male benkene i ulike farger. 

Nå fremover er det påske og eksamenstid for studentene, men jeg håper vi finner litt tid til å fortsette malingsarbeidet i ukene fremover før studentene drar sin vei igjen. Jeg har planer om at vi i hvert fall får malt en base på de veggene som er synlige i zoo'en. Deretter har jeg planer om å lage resirkulerte veggmalerier på alle de store veggene. Dette er et veldig spennende prosjekt som har blitt startet her i León av Sonati, og som går ut på å lage fine veggmalerier med et godt budskap, kun ved å bruke søppel. For det meste brukes det fargerike flaske korker og ødelagte skosåler til veggmaleriene, og jeg er i full gang med å samle inn. Neste uke skal jeg ha møte med Sonati for å se om de vil hjelpe oss å komme i gang med dette i Arlen Siu parken. Jeg gleder meg masse!  

torsdag 15. mars 2012

Skjell-dilla


Når man bor i et land med utallige vakre strender tilbringer man gjerne mye tid på disse strendene. Det jeg elsker med strendene er at de ser ulik ut hver eneste dag, og du vet aldri hva du kommer til å finne nettopp denne dagen. Jeg går ofte lange turer på stranden med hundene, og jeg sørger for å alltid ha med meg en pose slik at jeg kan ta med meg hjem hva enn jeg måtte finne. Som oftest er det vakre skjell og fine steiner man finner skyldt opp på land, og jeg har dermed blitt litt av en skjell-samler. 


lørdag 10. mars 2012

Malingsdag i Arlen Siu parken 2

Muren under burene er nå helt grønn!
Da er vi ferdig med andre runde med maling i Arlen Siu parken, og jeg syns vi gjør stor fremgang. Det er jo nettopp det som er kjekt med å male - at man ser fremgangen så tydelig for hver gang. Takket være personlige donasjoner fra studentene våre hadde vi fått samlet inn 1250 cordobas (ca. 300 kr) som vi kunne kjøpe mer maling og noen nye pensler for. Vi hadde en del maling igjen fra forrige gang, men vi var tom for grønnmaling siden basen males i grønt.

mandag 5. mars 2012

Malingsdag i Arlen Siu parken

'Før' bilder

Lørdag morgen startet vi endelig arbeidet med å male i Arlen Siu parken. Det har vært vanskelig å finne tid, penger og frivillige til å starte dette arbeidet, men nå falt endelig alle bitene på plass. Fra aktivitetskveldene på Hostel The Monkey Republic hadde vi samlet inn 2400 cordobas (ca 600 kr), som var nok til å kjøpe flere liter med maling i ulike farger og utstyr til å male med. Noen av studentene fra Kulturstudier hadde også bestemt seg for at de ville hjelpe til i parken, så da hadde vi nok frivillige. I tillegg snakket jeg med sjefen i parken og fikk beskjed om at vi fortsatt hadde tillatelse fra Borgermesteren til å male hva vi ville og når vi ville. Så vips, hadde vi pengene, muligheten og arbeidskraften! Det er fantastisk hvordan ting ordner seg noen ganger.