Meg og mitt Nicaragua

Meg og Chino på tur på Las Peñitas.
Bilde: Line Gregersen
Nicaragua er plassert ganske midt i Mellom Amerika, mellom Costa Rica i sør og Honduras i nord. Nicaragua er det største landet i Mellom Amerika og har en befolkning på rundt 5,7 millioner. 

Løven i León
Nicaragua er ett av de fattigste landene i Latin Amerika, men også ett av de vakreste. Nicaragua byr på mye vakker natur; vulkaner, naturreservater, tropisk regnskog, store innsjøer, elver, strender, surfebølger og mye spennende dyreliv. 

Mitt navn er Marthe og jeg bor i León, den nest største byen etter hovedstaden Managua. León er en koselig koloniby med stranden Las Peñitas bare 20 minutters kjøretur unna.

Hundene våre Chino og Sookie.
Jeg kom til Nicaragua for første gang i januar 2007 for å studere Spansk og Latin Amerika kunnskap med Kulturstudier. Jeg ble helt betatt av Nicaragua; historien, kulturen, menneskene, naturen, ja, alt rett og slett. Så høsten 2010 kom jeg tilbake for å jobbe som assistent for Kulturstudier programmet i León, og der jobber jeg fortsatt.

Når jeg ikke jobber for Kulturstudier jobber jeg tidvis på Hostel The Monkey Republic, Hostal Calle de los Poestas, Rigo's Guest House og for Journey Nicaragua. Jeg elsker å ta bilder, og jeg er så heldig at en del av jobben min er nettopp å ta bilder. Jeg har også åpnet opp en bruktbok butikk i huset jeg bor i, Hostal Calle de los Poetas. Butikken heter Búho Books, og er den eneste bok butikken som finnes i León.

Bloggen min startet jeg mest for min egen del, for å samle tanker, idéer, bilder og historier på ett sted. Men jeg startet den også for at folk kan følge med på hva jeg gjør på i Nicaragua, og for å sette mer fokus på et land som man gjerne ikke hører så mye om hjemme i Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar