torsdag 6. oktober 2011

Fremgang i Arlen Siu parken

Krokodillen Pedro
Det begynner å skje litt ting i zoo'en og Arlen Siu parken. Jeg har endelig klart å bli litt organisert og tar nå med meg en gruppe med skandinaviske studenter minst en gang i uken til zoo'en for å arbeide. Så langt har vi vært 3 ganger, og jeg er dessverre ikke så flink med før og etter bilder, men vi kan altså se stor fremgang! Spesielt etter den forrige arbeidsdagen vår da vi slo ned muren i krokodille og skilpadde buret og dermed gjorde svømmebassenget deres nesten dobbelt så stort. Jeg håper han blir en lykkeligere krokodille nå!

Krokodillen Pedro har vært i zoo'en i ca. 15 år nå, og før det var han i en annen zoo. Så Pedro har altså aldri vært en fri krokodille, og kommer aldri til å bli det, dessverre. Nå har han i hvert fall mye større plass å boltre seg på i Arlen Siu parken. Og plass trenger han, for, som man kan se på bildet her, så er han ikke akkurat en liten tass. Jeg vil tippe han er to og en halv meter lang. 


Andre ting vi har gjort er å bygge på det lille huset til Miguelito (Cappuchin apen), for der rant det vann inn når det regnet. Siden det er regntid nå, så betydde det at han ble klissvåt hver natt. Nå har vi spikret igjen fra alle kanter og han burde sove varmt og tørt nå.

Miguelito og huset hans

Pengene vi bruker til å kjøpe materiale og lignende samles inn på Hostel The Monkey Republic. Der arrangerer jeg film kvelder og quiz kvelder hvor deler av pengene går til sosiale prosjekter. I tillegg gir vi 5 cordobas fra hver solgte Mojito eller Nica Libre drink i baren på Monkey Republic. Så i september, takket være alle studentene våre, klarte vi å samle inn 2150 cordóbas. Det er ikke så veldig mye i norske kroner, rundt 6-700kr, men her i Nicaragua kommer vi veldig langt med de pengene. I tillegg så donerer Monkey Republic bananene de dyrker i hagen på hostellet til dyrene i zoo'en. 

Mads, en av studentene, bærer bananene fra
 Monkey Republic til apene i zoo'en. 
Akkurat nå har vi en ekstra pengeinnsamling også fordi den ansvarlige i Arlen Siu parken spurte oss om hjelp til å kjøpe inn materiale slik at den kan reparere lekene på lekeplassen og noen av burene. Jeg fikk samlet inn litt av pengene de trengte og i går ettermiddag dro vi for å kjøpe kjeder som de kan reparere dissene med. Det er utrolig kjekt å være med på å hjelpe med penger og arbeidskraft når man hele tiden ser fremgang og resultater.

I tillegg har jeg tatt skrittet nærmere dyrene og jobber nå inni burene deres. For første gang har jeg vært inne hos edderkopp apene og kost med Chila uten et gjerde mellom oss. Det var fantastisk! Jeg har også prøvd å lage noen leker og utfordringer til de i det siste. For eksempel har jeg puttet nøtter i en flaske med kork på, og så er utfordringen for dem å åpne opp korken og helle ut nøttene. En av edderkopp apene klarte dette på mindre enn ett halvt minutt. Cappuchin apen derimot, mistet tålmodigheten og bet hull i bunnen i stedet for. Det viktigste var at det hadde noe å bryne seg på i noen minutter i hvert fall.

Her følger noen bilder fra arbeidet i krokodille buret:

Don Fransisco pirker litt i
krokodillen så han går ut av bassenget sitt. 
Da er Pedro 'trygt' ute og vi kan
tappe vannet fra bassenget..
Heldigvis var muren gammel,
så den var relativt lett å slå ned
Godt over halvveis..
Så kom vi til grunnmuren da, litt vanskeligere.
Men Fransisco klarte det også!
Meg og Pedro. Litt skeptisk.
'Etter'-bildet; Pedro har allerede lagt seg på den nye delen av bassenget
Alt i alt har det altså vært noen vellykkede arbeidsdager i parken, og vi satser på mange flere.

1 kommentar: