lørdag 11. desember 2010

Første arbeidsdag i Ape-land


I dag var første arbeidsdag i Arlen Siu parken. Vi er en god gjeng på ca. 7-8 frivillige fra hele verden som skal jobbe sammen i en måneds tid for å forbedre situasjonen for dyrene i parken. Jeg kommer til å oppdatere om arbeidet vårt med bilder for å vise hvor mye man faktisk kan få gjort uten penger og med litt viljestyrke. Parken har vært i dårlig stand i flere tiår nå. Flere har kommet dit for å hjelpe, men stort sett bare ved å gi mat. De fleste (inkludert meg selv) som kommer tar med bananer til apene, noe som fører til et veldig monotont kosthold for apene. Så jeg har nå lært at det beste for apene er å plukke blader fra trærne rundt om i parken. Disse bladene gir de mye næring som de trenger og som de ikke får fra frukten. Hadde apene vært fri ville de nok spist mye mer blader enn bananer, siden det er vanskelig for dem å finne bananer i det ville. I tillegg trenger man da ikke bruke penger på å kjøpe inn frukt, men heller gå en fin tur i parken og plukke blader.
Livet er kjedelig innestengt i et bur!
I det lange løp er det mer trivsel vi vil skape for disse apene, og første skritt i dag var å samle inn trestubber og greiner fra parken og plassere de i buret til apene. Buret var helt tomt for greiner og leker som kunne utfordre apene. Vanligvis i naturen går disse apene aldri nede på bakken med mindre de er tvunget til det. Men her i dette buret har de blitt tvunget til å gå på sementgulv hele livet deres, uten å ha noen særlig muligheter for å slenge seg i greiner eller sitte over bakken. Dette har gjort livet deres utrolig kjedelig og lite utfordrende. Med tanke på hvor smarte disse dyrene er og hvor mye de elsker og leke og tulle, akkurat som mennesker, er det utrolig trist å tenke på at de måtte fylle over 20 år før de får oppleve noe sånt!

Siden det er godt voksne damer vi har med å gjøre, så kommer vi til å gi de forandring litt etter litt. I dag nøyde vi oss med å ta inn en stor grein vi fant. Vi ville se hvordan de reagerte på den, og så etterhvert flytte inn mer og mer.

Slik så buret ut - helt tomt for greiner og leker


Soveplassen

Vi fant en stor perfekt grein til buret
Greinen blir skrellet for bark av Karin
Førstemann våger seg bort til fremmedelementet i buret..

..og etterhvert strømmet de til!


'Takk for hjelpen!'

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar