torsdag 16. desember 2010

Resultat fra skoleprosjektet Barrilete-innsamlingen

Bilde tatt av Sissel Knai

Skrevet av Kristoffer, Anette og Linnea - ansvarlige for innsamlingen

Grunnet eksamen har det blitt litt dårlig med oppdateringer rundt Barrilete, og vi beklager dette. Nå er vi endelig ferdige, og har kunnet regnet sammen det endelige beløpet til Barrilete, som ble betydelig! Alt i alt har vi fått inn 26.500kr, noe som tilsvarer 96.500 córdobas! Dette er fantastisk! Pengene vil virkelig kunne gjøre en forskjell for alle de barna og personalet som er involvert i og oppholder seg daglig på Barrilete.
Siden innsamlingen startet har situasjonen for prosjektet forandret seg betraktelig. Huseieren høynet leien, noe som prosjektet ikke hadde råd til. Dette ledet til at hele prosjektet med alle de 150 barna ble kastet ut på gaten. De lyktes i å hente ut alt av møblement og diverse som tilhørte prosjektet, og etter noen dager på gaten har de nå funnet et hus i samme område de kan oppholde seg i. Dette nye huset er i bedre stand, men krever fremdeles mye vedlikeholdsarbeid. Det mangles blant annet dører, vinduer og tak, behøver å males og grunnmuren trenger også arbeid. Alle disse kostnadene vil kunne dekkes av pengene DU har vært med å bidra med! 
Bilde tatt av Sissel Knai

Vi har i dag hatt møte med Maria, prosjektansvarlig i Barrilete, og har fått en liste med hva de behøver. Arbeidet for å ruste opp huset vil begynne nå i desember. Linnea, en av initiativtakerne for denne aksjonen vil studere i Nicaragua også neste semester, og vil ha muligheten til å følge opp prosjektet. Hun vil oppdatere på denne siden framgangen med det nye huset. En STOR takk til alle som har involvert seg. I lys av de nye hendelsene vil pengene virkelig gjøre stor forskjell for prosjektet, nå som de trenger støtte som mest. Både vi studenter, Maria og alle barna takker for deres støtte, og ønsker dere en riktig god jul!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar