mandag 5. mars 2012

Malingsdag i Arlen Siu parken

'Før' bilder

Lørdag morgen startet vi endelig arbeidet med å male i Arlen Siu parken. Det har vært vanskelig å finne tid, penger og frivillige til å starte dette arbeidet, men nå falt endelig alle bitene på plass. Fra aktivitetskveldene på Hostel The Monkey Republic hadde vi samlet inn 2400 cordobas (ca 600 kr), som var nok til å kjøpe flere liter med maling i ulike farger og utstyr til å male med. Noen av studentene fra Kulturstudier hadde også bestemt seg for at de ville hjelpe til i parken, så da hadde vi nok frivillige. I tillegg snakket jeg med sjefen i parken og fikk beskjed om at vi fortsatt hadde tillatelse fra Borgermesteren til å male hva vi ville og når vi ville. Så vips, hadde vi pengene, muligheten og arbeidskraften! Det er fantastisk hvordan ting ordner seg noen ganger.

Veldig mange nicaraguanere tror at parken er helt forlatt og at det ikke finnes noe spesielt der lengre, så litt fargerik maling sender signalet om at 'her er det fortsatt liv'. Det vi ønsker er at familier skal ha lyst å komme til parken med barna sine og bruke lekene og mate og lære om dyrene der. For at familier skal ønske å komme dit må vi legge til rette forholdene slik at det er behagelig å komme dit, og dette innebærer at det må se pent og rent ut. 


For meg personlig er det dyrene i parken jeg vil hjelpe, og det å male murene i parken er jo noe dyrene selvfølgelig ikke bryr seg om. Men hvis vi tenker fremover så kan vi håpe at hvis parkens utseende endrer seg, så vil flere komme dit og gi mat til dyrene. Hvis flere kommer dit vil dette kanskje føre til mer diskusjon rundt parken og om forholdene til dyrene. Dette kan kanskje igjen tvinge bystyret til å gjøre noe med saken. Det er lov å håpe. Min drøm er å åpne et rednings-senter for dyr her i Nicaragua, i stedet for en zoo, og området i parken er ganske perfekt til dette formålet. Det er viktig å ha store drømmer, kanskje til og med urealistiske drømmer, men man må alltid begynne med begynnelsen, og det er nettopp det vi gjør nå; vi mater dyrene, hjelper med vedlikehold av burene, og nå maler vi omgivelsene. 

Så ja, lørdag startet vi altså å male. Vi var en gruppe på 7-8 stykker som startet kl 09 på morgningen og holdt på til rundt 13-tiden. Det gikk mer maling enn vi hadde regnet med fordi veggen på det lille huset var veldig ujevnt, så det sugde til seg maling. Jeg valgte å gå for en grønn base maling på det lille huset hvor de oppbevarer utstyr og mat, og også på den lille muren under burene. På lørdag brukte vi opp rundt 11 liter grønnmaling, og vi er fortsatt ikke ferdig med å male basen. På fredag ettermiddag tar vi en ny økt og håper på å bli ferdig med basen i hvert fall. Senere tenkte vi å male noen dyr og blomster på veggene, og skrive 'Bienvenidos al zoologico'

Her kommer noen 'underveis' bilder:Og så var det belønningen da: 


Det fantastiske med å male er at man ser så fort resultater, så man føler seg veldig fornøyd selv om vi ikke ble ferdige med arbeidet. 

Jeg er full i grønne 'fregner' fra maling på lørdag og jeg gleder meg til fredag! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar