lørdag 10. mars 2012

Malingsdag i Arlen Siu parken 2

Muren under burene er nå helt grønn!
Da er vi ferdig med andre runde med maling i Arlen Siu parken, og jeg syns vi gjør stor fremgang. Det er jo nettopp det som er kjekt med å male - at man ser fremgangen så tydelig for hver gang. Takket være personlige donasjoner fra studentene våre hadde vi fått samlet inn 1250 cordobas (ca. 300 kr) som vi kunne kjøpe mer maling og noen nye pensler for. Vi hadde en del maling igjen fra forrige gang, men vi var tom for grønnmaling siden basen males i grønt.

Skiltene er samlet inn og klar til å males

Inngangspartiet blir malt i rødt og svart
Denne gangen var vi rundt 12 frivillige som kom for å hjelpe til med arbeidet - det er fantastisk at så mange vil komme og hjelpe til! Vi utnyttet at vi var så mange og fikk gjort litt forskjellig i tillegg til å male. På noen timer fikk vi malt ferdig det lille huset og muren under burene bort til Miguel's bur, det er bare noe pirke arbeid igjen. Vi fikk også begynt å male inngangspartiet til zoo'en i rødt og svart (jeg tenkte ikke over at det er Sandinist fargene, så vi får nok blande inn noen andre farger..). Vi tok også ned de gamle skiltene til burene og malte de og skrev navnene på dyrene på nytt igjen. Og så matet vi selvfølgelig dyrene med masse god og fersk frukt og grønnsaker. Det er mango sesong nå og apene elsker mangoer! Heldigvis faller de rett ned i hendene våre fra det svære mango treet i parken, så det er gratis også. Vi plukket også masse blader fra buskene og ga til apene - det er viktig at de har et variert kosthold, og det er akkurat det de har manglet i denne zoo'en. 

Nina skriver de nye skiltene
Det var også kjekt å se at det var så mange som kom på besøk i zoo'en mens vi arbeidet der. Flere nicaraguanske familier kom innom for å gi noen bananer til apene og tilbragte litt tid der. Dessverre kommer det mange fulle menn innom parken også, og dette er ett av de store problemene i denne parken. Folk (som oftest menn..) kommer til parken for å drikke seg full i fred, ofte i gjenger, og etter de har drukket seg sanseløs begynner de å rave rundt i parken og lager bråk for andre folk og for dyrene i zoo'en. Mens vi arbeidet på fredag ettermiddag kom det en gjeng på 4 fulle menn inn i zoo'en og begynte å slå på burene og skrike til dyrene. Jeg var fristet til å kjefte på de, men det er nok best å holde seg unna disse folkene, og til slutt trakk de seg unna etter mange stygge blikk fra oss.

Det er et behov for bedre vakthold i parken slik at slike gjenger med fulle menn kan kontrolleres og holdes unna familier som kommer til parken. Det har vært flere ran i parken de siste årene og politiet advarer mot å gå dit alene og mot å gå dit på ettermiddag/kveld. Dette er mye av grunnen til at parken er så forlatt og dårlig vedlikeholdt. Vi har hatt lyst til å ansette flere sikkerhetsvakter, for selv om det allerede er vakter der døgnet rundt, så klarer ikke de å passe på hele parken alene, spesielt ikke på natten. Men for å oppnå dette må vi altså enten få Borgermesteren til å gi mer penger til parken, eller så må vi få opp et nettverk med firma'er og privat personer som donerer penger til parken fast hver måned. Begge deler er utfordrende å få til, men vi skal absolutt prøve!


Nå kan vi ta en liten siesta til neste uke - da fortsetter vi arbeidet! 

1 kommentar:

  1. It is touching, how people are willing to help others :) Thank you very much !

    SvarSlett