søndag 25. mars 2012

Miljø kvinnene

Rigo handler..
I et fattigere strøk i utkanten av Estelí ligger den lille 'fabrikken' og butikken til organisasjonen 'Las Mujeres Ambientalistas'. Denne organisasjonen ble startet i 1996 av noen kvinner som var bekymret for barna deres og miljøet i nærområdet. Stedet de nå har bygget hus og den lille fabrikken sin pleide å være et sted hvor folk fra hele området dumpet søppel og til og med døde dyr. Disse kvinnene bestemte seg for å rydde opp området for å gjøre det tryggere for barna sine, og så senere kom ideen om å resirkuleres søppelet og lage resirkulert papir. 

Det er nå 5 kvinner som jobber i organisasjonen, i tillegg til noen utenlandske frivillige som kommer og jobber innimellom. Vi tok en tur innom butikken deres og ble hjertelig møtt av Candida og Augustina. De fortalte at den lille bedriften deres ikke mottar noen støtte fra verken nasjonale eller internasjonale organisasjoner, og all inntekt går til å dekke utgifter som vann, elektrisitet og utstyr til produksjonen. Hvis de har solgt litt ekstra så deler de pengene mellom seg. De fortalte også at det er kun turister som kommer og handler, og derfor selger de ikke så veldig mye. Vi tok med oss masse brosjyrer og plakater slik at vi kan promotere dem bedre i León, for det er ikke mange slike unike produkter i León. Vi kjøpte også med oss mange produkter som vi skal selge på hostellet The Monkey Republic og i bok butikken Búho Books i León.

Noen av produktene deres
De lager produktene sine av gammelt papir blandet med fiber fra planter som banantrær, kaffeplanter og ulike grønnsaker. Produktene dufter naturlig deilig av kaffe eller grønnsaker, alt ut i fra hvilke fiber de har blandet med. Kvinnene gjør alt arbeidet for hånd og hvert produkt blir derfor helt unikt. Dette gjør også at det tar ganske lang tid å lage hvert produkt, så det er ikke noe masseproduksjon på gang her! Alle designene kommer fra deres egen fantasi og kommer an på hvilke hjelpemidler de har tilgjengelig.

hjemmesiden deres kan man se bilder av hele prosessen med å lage resirkulert papir og man kan også se bilder av noen av produktene, og til og med kjøpe online.

Bildevisning av hele prosessen med å lage resirkulert papir

Nydelige veggmalerier på huset som forteller historien til
organisasjonen
Rigo i inngangsdøren med en
vakker Guardabarranco -
Nasjonal fuglen i Nicaragua

Skjønne gutter som leker i hagen til 'Mujeres Ambientalistas'

..og de kom selvfølgelig løpende når de så kameraet.. *pose*

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar