fredag 25. mars 2011

Noche Cultural

Noen ganger i løpet av semesteret arrangerer vi 'Noche Cultural', en kulturell kveld, for studentene våre. Målet med disse kveldene er å vise studentene ulike deler av den Nicaraguanske kulturen som de gjerne ikke ser i gaten hver dag, men som likevel er veldig viktig. 

Tradisjonell dans er en viktig del av Nicaraguansk kultur, men det er aboslutt ikke den type dans du ser hvis du går på klubber her om kvelden. Mange ville gjerne trodd at salsa, merengue eller bachata er tradisjonelle Nicaraguanske danser, men disse dansene er veldig nye elementer i kulturen her. De tradisjonelle dansene går ofte tilbake til kolonitiden og før det. Dansene forteller hver for seg en historie som er viktig for Nicaraguanerne.

Vi fikk æren av å få besøk at en av Nicaragua's beste dansegrupper på 34 personer, korregrafert av Esterlín. De danser typiske danser fra Stillehavskysten og Atlanterhavskysten, i tillegg til danser fra ulike landsbygder.

Güegüense er et satirisk teaterstykke som ble laget av en anonym person på 1500-tallet, noe som gjør det til ett av de eldste stykkene laget av en urbefolkning på den vestlige halvkule. Teaterstykket gikk fra munn til munn helt til det ble skrevet ned i 1942. Stykket består av tradisjonell musikk, dans og teater. Det handler mye om å gjøre narr av spanjolene som kom dit med hestene sine og sine høye damer. Veldig morsomt og underholdende!


Güegüense

Bildene her er en blanding av bilder fra dette semesterets Noche Cultural og det forrige, siden de viste litt ulike danser. Jeg kan ikke historien til de andre dansene, men mye av det handler om pene damer i kjoler med stort skjørt, og om menn som sjarmerer seg inn på dem.

Nyt fargene og de pene damene!


Sigøyner-dansMer sexy dans og rytmer fra AtlanterhavskystenIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar