tirsdag 8. mars 2011

Strandtur til Corinto med kreftsyke barn

Hvert semester tar vi i Kulturstudier med oss studentene på en tur til stranden i Corinto. Denne strandturen er kanskje den viktigste studentene tar i løpet av semesteret fordi vi tar nemlig med oss gjeng veldig spesielle barn. Disse barna lider eller har lidd av kreft. De kommer fra fattige familier og er med i en organisasjon som heter 'Organizacion de Padres de familias con niños con cancer' - en organisasjon for foreldre som har barn med kreft. Organisasjonen er ikke en NGO enda, men de håper å kunne bli det, og de kan kanskje bli det snart ved hjelp av de norske studentene.
 Det hele er et initiativ fra Joakim, min kollega. Han har fått med seg resten av Kulturstudie-gjengen og startet denne fine tradisjonen. Hvert semester drar vi altså til stranden i Corinto, som ligger ca en times kjøretur fra León. Der er bølgene mindre slik at barna kan bade trygt. Ved hjelp av pengene studentene donerer kan vi tilby barna og en omsorgs person skyss til stranden, lunsj, drikke og skyss tilbake til León. Alle pengene som er igjen går til organisasjonen for å betale behandlinger, transport til Managua og, dessverre, begravelser. Dette er ting disse familien ikke har råd til selv. 

Men denne turen er langt fra en deprimerende tur! Vi tilbringer halve dagen på stranden hvor vi kan leke og bade med barna. Mange av disse barna har aldri sett havet før og flere av foreldrene har aldri hatt en fri dag i hele sitt liv før. Så det er altså en gledens dag og alle barna har et smil om munnen. 

Jeg hadde for anledningen stilt kameraet mitt på svart/hvitt, og dette ble resultatet;

Ankommet Corinto og Joakim gir noen instrukser før vi slår oss ned på stranden


Barna venter spent på å få løpe ned på stranden

Lunsj serveres av noen av studentene

Lunsj

Lunsj

Joakim får seg litt lunsj

Viktig å plukke opp søppelet etterpå

Avslutter med han her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar